Latest Posts

Falja
Falja - E Diela e të Lidhurit të Djathit
Falja (E Diela e të Lidhurit të Djathit) – Atë Aleksandër Shmeman Tanimë kemi mbërritur në ditët...
Read More
Të falësh
Të falësh nuk do të thotë të harrosh...
Të falësh nuk do të thotë të harrosh…  Atë Haralampos Papadopoulos Sot është dita e faljes. Tanimë...
Read More
Djalit Plëngprishës
Kthimi nga mërgimi - E Diela e Djalit Plëngprishës
Të dielën e tretë të parapërgatitjes për Kreshmën e madhe dëgjojmë shëmbëlltyrën e Djalit Plëngprishës...
Read More
Triodi
Triodi i Shenjtë: Rrugëtim drejt Pashkës
Qëllimi i Kishës sonë të shenjtë është të ftojë çdo njeri drejt shpëtimit, duke i siguruar atij të gjitha...
Read More
Përulësia
Përulësia - Atë Aleksandër Shmeman
Përulësia: E Diela e Tagrambledhësit dhe e Fariseut – Atë Aleksandër Shmeman E Diela pasardhëse...
Read More
Herodi
Herodi nuk e duron dot dritën – Atë Haralampos Papadopoulos
Herodi nuk e duron dot dritën. Nëse Herodi do të shihej vetëm si person historik, atëherë figura e tij...
Read More
Të gjitha
Të gjitha u bënë një - Shën Joan Gojarti
Çfarë të të blatojmë, o Krisht, që u duke mbi dhé si njeri për ne. Se çdo krijesë përhirime të blaton: Engjëjt,...
Read More
Qielli
Qielli i përgjigjet barbarizmit me pafajësi...
Qielli i përgjigjet barbarizmit me pafajësi… – Atë Haralambos Papadopoulos Në kundërshti me të...
Read More
Dhembshuria 
Sot ka “lidhur Dhembshuria” - Atë Haralampos Papadopoulos
Sapo kisha mbaruar Liturgjinë Hyjnore. Kisha marrë një kafe në dorë dhe po shëtisja rrugëve të lagura...
Read More
Marrëzia kolektive
Marrëzia kolektive gjatë Krishtlindjes – Atë Vasilios Thermos
Marrëzia kolektive përjetohet në çdo Krishtlindje në botën perëndimore. Shoqëritë e “qytetëruara” e përsërisin...
Read More
Krishtlindja
"Krishtlindja po afron...” Jerond Emilian Simonopetriti
Siç e dini, himnet parakremtuese të Krishtlindjes nisin që më njëzet dhjetor. Pra, Kisha e ka rregulluar...
Read More
Fjala u mishërua
Fjala u mishërua dhe banoi mes nesh – Metrop. Anthony Bloom
Fjala u mishërua dhe banoi mes nesh… Nga tekstet e Shkrimit të Shenjtë mësojmë se në çastin që...
Read More
Gëzohuni
Gëzohuni gjithnjë në Zotin - Atë Aleksandër Shmeman
“Gëzohuni gjithnjë në Zotin; përsëri ju them: gëzohuni!”. Copëza të zgjedhura nga ditari i atë Aleksandër...
Read More
Kungimi Hyjnor
Kungimi Hyjnor: mrekulli e vazhdueshme - Atë Barnaba Giagkou
–  Ku ta gjej Perëndinë? – pyeste hoshte dikush. – Si të më shfaqet Perëndia? Si ta fitoj jetën...
Read More
Kreshma
Kreshma dhe Gëzimi - Atë Haralampos Papadopulos
Me gjasë, e keni vënë re, madje mund t’ju ketë ndodhur edhe juve, që, teksa kreshmojmë, shfaqim...
Read More
Hipokrizia
Hipokrizia - Atë Haralampos Papadopoulos
Na kanë ushqyer me ankthin e të “mos gabuarit” që në vegjëli. A thua se nuk do të gabonim kurrë gjatë...
Read More
Shën Nektari i Pentapojës
Shën Nektari i Pentapojës: njeri i dashur dhe i dhembshur
Shën Nektari i Pentapojës ishte njeri i vuajtur dhe i përndjekur. Pa më thoni, cili është ai njeri që,...
Read More
Ngjallja e Krishtit
Ngjallja e Krishtit i jep kuptim kohës në botën e rënë
Çfarë është koha? Çfarë është ajo që duhet të “shenjtërohet” dhe në ç’mënyrë do të “shenjtërohet”? Koha...
Read More
vuajtjes
Kush i trembet vuajtjes, nuk është në gjendje të dashurojë
Nëse i trembesh vuajtjes, atëherë nuk je në gjendje të dashurosh. Kur dashuron, del në pah se sa i guximshëm...
Read More
Shpirt të Shenjtë
Të gjithë u pagëzuam me të njëjtin Shpirt të Shenjtë
Ai që i bashkon të gjitha në Trupin e Krishtit është Ngushëllimtari: “Të gjithë ne u pagëzuam me të njëjtin...
Read More
Nocioni i "shpëtimit"
Nocioni i "shpëtimit" në traditën ortodokse lindore
Ne e kuptojmë “shpëtimin” si “shpëtim” nga diçka. Pra, ndodhem në rrezik dhe dikush tjetër më shpëton....
Read More

Archives

Make a donation - Dhuroni diçka!

eastern orthodox phronema

Most Viewed Posts