Postimet e fundit

Të falësh
Të falësh nuk do të thotë të harrosh...
Të falësh nuk do të thotë të harrosh…  Atë Haralampos Papadopoulos Sot është dita e faljes. Tanimë...
Read More
Herodi
Herodi nuk e duron dot dritën – Atë Haralampos Papadopoulos
Herodi nuk e duron dot dritën. Nëse Herodi do të shihej vetëm si person historik, atëherë figura e tij...
Read More
Të gjitha
Të gjitha u bënë një - Shën Joan Gojarti
Çfarë të të blatojmë, o Krisht, që u duke mbi dhé si njeri për ne. Se çdo krijesë përhirime të blaton: Engjëjt,...
Read More
Qielli
Qielli i përgjigjet barbarizmit me pafajësi...
Qielli i përgjigjet barbarizmit me pafajësi… – Atë Haralambos Papadopoulos Në kundërshti me të...
Read More
Dhembshuria 
Sot ka “lidhur Dhembshuria” - Atë Haralampos Papadopoulos
Sapo kisha mbaruar Liturgjinë Hyjnore. Kisha marrë një kafe në dorë dhe po shëtisja rrugëve të lagura...
Read More
Marrëzia kolektive
Marrëzia kolektive gjatë Krishtlindjes – Atë Vasilios Thermos
Marrëzia kolektive përjetohet në çdo Krishtlindje në botën perëndimore. Shoqëritë e “qytetëruara” e përsërisin...
Read More
Fjala u mishërua
Fjala u mishërua dhe banoi mes nesh – Metrop. Anthony Bloom
Fjala u mishërua dhe banoi mes nesh… Nga tekstet e Shkrimit të Shenjtë mësojmë se në çastin që...
Read More
Gëzohuni
Gëzohuni gjithnjë në Zotin - Atë Aleksandër Shmeman
“Gëzohuni gjithnjë në Zotin; përsëri ju them: gëzohuni!”. Copëza të zgjedhura nga ditari i atë Aleksandër...
Read More
Kreshma
Kreshma dhe Gëzimi - Atë Haralampos Papadopulos
Me gjasë, e keni vënë re, madje mund t’ju ketë ndodhur edhe juve, që, teksa kreshmojmë, shfaqim...
Read More
Hipokrizia
Hipokrizia - Atë Haralampos Papadopoulos
Na kanë ushqyer me ankthin e të “mos gabuarit” që në vegjëli. A thua se nuk do të gabonim kurrë gjatë...
Read More
Shën Nektari i Pentapojës
Shën Nektari i Pentapojës: njeri i dashur dhe i dhembshur
Shën Nektari i Pentapojës ishte njeri i vuajtur dhe i përndjekur. Pa më thoni, cili është ai njeri që,...
Read More
vuajtjes
Kush i trembet vuajtjes, nuk është në gjendje të dashurojë
Nëse i trembesh vuajtjes, atëherë nuk je në gjendje të dashurosh. Kur dashuron, del në pah se sa i guximshëm...
Read More
Nocioni i "shpëtimit"
Nocioni i "shpëtimit" në traditën ortodokse lindore
Ne e kuptojmë “shpëtimin” si “shpëtim” nga diçka. Pra, ndodhem në rrezik dhe dikush tjetër më shpëton....
Read More