Σε κάθε γέννηση υπάρχει πάντα ένας Ηρώδης

Σε κάθε γέννηση
Σε κάθε γέννηση υπάρχει πάντα ένας Ηρώδης να διψά τον θάνατο.
Σε κάθε χαρά κάποιος επιζητεί το δάκρυ μας.
Σε κάθε επιτυχία κάποιος ζηλεύει το χαμόγελο μας.
 
Οι φίλοι, οι σύντροφοι, οι άνθρωποι μας δεν φαίνονται μονάχα στα δύσκολα αλλά κυρίως εάν αντέχουν τη χαρά μας.
 
Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος στην ζωή αυτή για να γλιτώσουμε από τον Ηρώδη. Η πιο σκληρή μορφή του Ηρώδη είναι ήδη μέσα μας, έτοιμος να σκοτώσει την αθωότητα και παιδικότητα μας. Ο πιο αιμοσταγής και τυραννικός δήμιος είμαστε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
 
Κάθε φορά που κάποιος σου λέει, “δεν μπορείς, άστο δεν θα τα καταφέρεις”, κάθε φορά που ο ίδιος ο εαυτός μας σαμποτάρει τις αλλαγές που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια ζωή πληρότητας, ο Ηρώδης αναλαμβάνει έργο.
 
Ένας τρόπος υπάρχει να ξεφύγουμε από το Ηρώδη, να επιτρέψουμε στο Θεό να ονειρεύεται μέσα μας. Αυτό δηλαδή που κάνει ο Ιωσηφ. Σιωπά, προσεύχεται, ακούει την φωνή του Θεού μέσα Του. Ονειρεύεται σχέδιο διαφυγής από την καταστροφή και το χάος. “Πάρε την Μητέρα και το παιδί και φύγετε εις Αιγυπτον”.
 
Οι λύσεις είναι στα όνειρα μας, οι απαντήσεις υπάρχουν ήδη μέσα μας, ο Θεός περπατάει κάθε αργά στο κήπο της καρδιάς μας, τόλμησε να περπατήσεις μαζί Του, μάθε να τον Ακούς, να βλέπεις τα σημάδια και τα σημεία της Παρουσίας Του. Ο Θεός έχει σχέδιο, εμπιστεύσου Τον. Το έχει ήδη απλωμένο μέσα σου, απλά άρχισε να το διαβάζεις.
 
Σε κάθε γέννηση υπάρχει πάντα ένας Ηρώδης να διψά τον θάνατο – Π. Λίβυος
 
Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *